×
TUR ENG
KAYÜ Anasayfa
SIKÇA SORULAN SORULAR
SIKÇA SORULAN SORULAR

Üniversitemize kayıt sırasında engelli öğrenci olduğunuzu bildirerek Engelli Öğrenci Birimine yönlendirme isteyebilirsiniz. Böylelikle sizinle ilgili oryantasyon çalışmalarını yapabilir. 

Tüm görüşmeler gizlilik ilkesi çerçevesinde gerçekleşmektedir.

Engelli Öğrenci Birimi’ne kaydınızın yapılması ve uygun hizmetlerin belirlenmesi için sağlık durumunuzla ilgili bilgileri ve uzman hekim tarafından imzalanmış geçerli bir sağlık raporunu Engelli Öğrenci Birimi temsilcileriyle paylaşmanız gerekmektedir. Değerlendirme sürecinde ve sonrasında EOB personeli sağlık durumunuzla ilgili bilgileri, tanınızı ve ilişkili diğer ayrıntıları hiçbir şahıs, birim ve kurumla sizin onayınız olmadan paylaşmamaktadır. Hazırlanan evraklarda tanı bilgileriniz yer almamaktadır. Bunlar EOB hariç herhangi bir veri tabanında kayıt altına alınmadığı için mezuniyetten sonrası için bir sorun teşkil etmemektedir. Siz dilerseniz öğretim üyeleri ya da ilgili şahıs ve birimlerle sağlık durumunuza ilişkin ayrıntıları paylaşabilirsiniz.

Engelli Öğrenci Birimi eğitim eşitliğini sağlamak adına çalışmaktadır. Başvurunuz sırasında sizinle birlikte ders, sınav ve ödev uygulamalarına ilişkin ihtiyaçlarınızı belirliyoruz. (örn., öğretim görevlisini ve tahtayı takip edebileceğiniz bir yere oturmanızın sağlanması, sınav kağıtlarınızın büyük punto ile basılması, sınavlarda ek süre verilmesi gibi). Bu isteklerinizi Engelli Öğrenci Birimi olarak değerlendiriyor ve dersini aldığınız öğretim görevlilerine dönem başlarında gizlilik ilkesi çerçevesinde bilgilendirme görüşmeleri sağlanmaktadır.

Evet. Her dönem aldığınız dersler değişecektir ve hizmetler aynı olsa da evraklarda yer alan bilgiler içinde bulunulan döneme göre güncellenmelidir. Bu nedenle EOB’ye kayıt olduktan sonra birim hizmetlerinden faydalanmak için her dönem ayrı bir başvuru yapmalısınız. Her dönem başvuru yapmak öğrencinin sorumluluğundadır.

Öncelikle üniversitenin mevzuatında yer alan tüm haklarınız mevcuttur. Ayrıca engelli öğrencilere yönelik olan “Engelli Öğrenci Birimi Yönergesi”ni ve “Engelli Öğrenciler Eğitim-Öğretim Uygulamaları Usul ve Esasları Yönergesi”ni inceleyerek haklarınızı öğrenebilirsiniz.

Engelli öğrenci olarak KYK yurtlarında öncelikli olarak faydalanma hakkınız bulunmaktadır.

Engelli öğrenci Birimi Temsilcinize raporunuzla birlikte başvurduktan sonra temsilcinizin hazırlayacağı Akademik Uyarlama Mektubu çerçevesinde eğitiminize ve ihtiyaçlarınıza yönelik uyarlamalar yapılacaktır. Bunun yanında Engelli Öğrenci Birimiyle de iletişime geçebilirsiniz.

Öncelikli olarak bölümünüzde atandığınız akademik danışmanınızla görüşebilirsiniz. Sorununuz çözülmediği takdirde engellilerle ilgilenen akademik temsilcinizle görüşebilirsiniz. Ya da akademik temsilcinizle Engelli Öğrenci Birimine veya Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına (0352 432 32 50 ) ulaşabilirsiniz.

Engelli Öğrenci Birimi web sayfasındaki akademik temsilciler linkine tıklayarak ilgili fakülte veya meslek yüksekokulundaki engellilerle ilgilenen akademik temsilcinize ulaşabilirsiniz. Ya da Engelli Öğrenciler Eğitim-Öğretim Uygulamaları Usul ve Esasları Yönergesindeki sınavla ilgili haklarınızı kullanabilir ve yahut Engelli Öğrenci Birimi ile iletişime geçerek sorununuzun çözümü noktasında destek alabilirsiniz.

Sosyal aktivitelerle ilgileniyorsanız Engelli Öğrenci Biriminden detaylı bilgi alabilirsiniz. Ayrıca üniversitemizdeki ilgili öğrenci topluluklarına da üye olabilirsiniz.